Diskuse

RADAR BUDE, a už držte (hub) ústa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

svetak

5. 4. 2008 5:10
Ach jo ...

.... kdyz si pan autor porad plete Iran s Irakem - nema se cenu rozcilovat. Podle toho to jeho povidani take vypada.X

0 0
možnosti
PS

xlb2

4. 4. 2008 22:51
koukam, ze dneska srsite vtipem

stavet vojenske zarizeni v neutralnim Rakousku, ktere neni clenem NATO? bodujete!

0 0
možnosti
AVŠ

autor Václav Šmíd

4. 4. 2008 23:38
Re: koukam, ze dneska srsite vtipem

Tak před Vámi smekám,zatím první,kdo si toho všiml.A teď jedna otázka,Rakousko nemá obavu o svoji bezpečnost?Teroristům přeci jde o Evropu jako celek.Jak se chudáci Rakušani ubrání,když nejsou členy NATO.No těch je mi strašně líto,ty to odnesou jako první,nás ochrání naši přátelé,hned se mi klidně usíná,neý Vídeňákovi s pérem na klobouku.A nebo že by to byli Tyroláci? proč my jsme nemohli třeba zůstat neutrální jako Rakousko a Švýcarsko.My taková malá země v srdci Evropy.Byl bych rád,kdyby jste mi na tuto otázku odpověděl.A hlavně mi neříkejte stejná slova co slyším od našich všech politiků a říkám všech, tedy jak naprovo,tak i nalevo. To by mě fakt zajímalo kolik druhů "správných" názorů bych uslyšel.Jinak Vám blahopřeji a přeji krásný a klidný víkend

0 0
možnosti
C

Cody666

4. 4. 2008 20:22
No, vždy když čtu tvůj blog

přijde mi na mysl trochu méně spisovná podoba tvého příjmění ;-)

0 0
možnosti
AVŠ

autor Václav Šmíd

4. 4. 2008 20:44
Re: No, vždy když čtu tvůj blog

Od kdy Satan mluví spisovně? Nebo 666 zna,ení sekti spidovnosti českého jazyka?

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

4. 4. 2008 20:16
Pane Šmíd,

Vy víte, že jsem PROTI radaru a to ze dvou důvodů. 1) Jako odbornice na radary znám jejich účinky na životní prostředí, ale s něčím jako je XBR jsem se nesetkala a těžko dnes může kdokoliv předpokládat jaký vliv bude provoz tohoto zařízení mít. Všichni dosud vycházeli z měření provedených na prototypu na Marshallových ostrovech, ale ten bude modernizován a jaký ve skutečnosti bude nevědí ani američané a zjistí to až při jeho zkouškách. 2) Při vládách ČR a USA nesdílím přesvědčení, že radar bude jediná věc na našem území. Čtenáři prominou, ale o USA (nikoliv lidech, ale vládě) mám představu "podej prst, chce celou ruku". Ten radar se stane zaklínadlem "vždyť už jedno naše zařízení v zemi máte, tak proč ne další?"

ALE zvažme i druhou stranu mince.

(pokrač.)

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

4. 4. 2008 20:30
Re: Pane Šmíd,

Radar ochrání území ČR proti balistickým raketám, pouze antirakety v Polsku je nedokáží zničit. Raketa směřující na ČR již bude na sestupné dráze, ale radar je schopen jí sledovat a zajistit sestřelení jinými prostředky a mnohem spolehlivějšími než jsou dnešní antirakety s účinností 10%. Uvědomte si scénář napadení ČR. ČR nebude v počáteční fázi napadena jadernými zbraněmi (jsou drahé, je jich málo, ke zničení radaru postačí konvenční nálož, v ČR nejsou odpalovací sila s raketami s jadernými náložemi). Půjde tedy o balistickou raketu s dlouhým nebo středním dosahem s konvenční náloží ke zničení radaru. Její vystřelení zaznamenají senzory na družicích USA a předají informaci radarovému systému NATO i radaru v ČR, který má větší dosah než radary NATO. Jakmile radar zjistí letovou dráhu rakety, předá informace radarům NATO a současně raketové základně Patriot v Německu (komu ta základna patří? USA).

(pokrač.)

0 0
možnosti
TT

tolan

4. 4. 2008 19:54
Omylem jsem přidal karmu - jinak autore ujíždíte

Autore, vraťte se ke sportování, Váš gaučing Vám gumuje mozek. Nač podle Vás máme volené zástupce, senát, parlament, vládu, když v takové věci, jako je obrana státu či záležitosti NATO má hlasovat a rozhodovat občan sám? Sledujte, jak ČSSd chce spojit hlasování o radaru s důvěrou vládě. Proč? Nu přece, aby se vyhnula hlasování pro radar s využitím v systému obrany NATO a mohla tvrdit, že pro radar by hlasovala, ale prioritou byla nedůvěra vládě.

<!-- form;if !supportEmptyParas]--> Čtete někdy, co jste stvořil? K čemu je to odtržítko? Frajeřina?? Snaha se vymezit?

0 0
možnosti
AVŠ

autor Václav Šmíd

5. 4. 2008 1:22
Re: Omylem jsem přidal karmu - jinak autore ujíždíte

Jen malinká odpověď jestliže jste omylem dal karmu tak můžeme diskutovat o nějakém gumování.Jinak ČSSD a Paroubek,bčetně KSČM si mohou říkat co chtějí.To že Parobek chce spoji halsování o radru s důvěrou vlády je ukázka jeho neschopnosti.S tím s Vámi souhlasím,že si akorát naběhne.Ale on mu to někdo z jeho chytrých kolegů vysvětlí a on to bude zase dementovat,Jeho tančení čtverilky na tenkém ledě je všeobecně známo.Stejně tak se mi nelíbí postoje a přístupy ODS. Ale já zde vyjadřuji svůj názor,názor občana v demokratickém státě a píši to tak jak mě to slina na jazyk přinese,Nemám a ni nesleduji nějaké osobní ambice,nemám touhu se vymezovat afrajeřinu už mám díky věku dávno za sebou.Ani jsem dnes nevyvolávak snahy po nějakém referendu,ale měli by námi zvolení zákonodárci i naslouchat lidu.To není nic nového,ýe mají péči o voliče jen těch pár měsíců před volbami a pak národem pohradjí a to se opakuje každé volby a u všech stran.

0 0
možnosti
NU

Lessfax

4. 4. 2008 19:44
Ve stylu Ne základnám

Mám ze článku dojem, že autor patří k Ne základnám a má rád konspirace. Vyvrací si totiž "fakta", o kterých nikdo nemluvil, ale zní to pěkně: jako "v čem nám lžou".

Například, že radár nebude bránit území ČR. To opravdu nebude a nikde jsem nečetl, že by to někdo tvrdil. Kromě toho, že vy taktéž tento fakt přetřásáte, jako by to byl důvod postavení radaru.

300 milionů Američanů radar neochrání, ale pokud máte teoreticky jednu raketu a jednu hlavici a trefíte řekněme New York, zabijete víc lidí než kolik by se Vám povedlo v ČR. A považujete se jako čech za něco víc než američan? Snad si máme být rovni, ne?:-P

0 0
možnosti
NU

Lessfax

4. 4. 2008 19:44
Re: Ve stylu Ne základnám

Navíc vláda nejedná z pozice moci,

ale z pozice volených odborníků. O čem by měli lidé rozhodovat příště?

Cítíte se jako odborník?

Každopádně se bude odpůrcům radaru článek líbit Rv

0 0
možnosti
DK

Sunny29

4. 4. 2008 19:24
Vážený autore,

jen na okraj, nikdo neřekl "držte hubu". Jen o radaru nejsou schopni rozhodovat laici, toť vše. Je to naprostá hloupost, vůbec takhle uvažovat, a pokud tak někdo uvažuje, není ani vzdělaný, ani inteligentní.RvRvRv

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

4. 4. 2008 19:37
Re: Vážený autore,

Jo, kdyby náhodou laik, nevyznající se v trestném právu, viděl někoho, jak brutálně znásilňuje a vraždí nezletilce, nechť sklapne kufry a odkráčí. Přece nebude rozhodovat o tom, zda zasáhne nebo ne.

0 0
možnosti
D

Dennys

4. 4. 2008 19:21
Dobrý článek

Někdy mám výhrady, dnes se mi článek líbil.R^

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 4. 2008 19:20
K autorově spiknutologii

... se přidává ještě historická zapomětlivost. Smutné. Rv

0 0
možnosti
T

tromi

4. 4. 2008 19:46
Re: K autorově spiknutologii

aha, další vlezdoprdelista:-©

0 0
možnosti
DK

Sunny29

4. 4. 2008 19:19
Takže posoudit by to měl odborník,

ale rozhodnout bychom měli my v referendu. Není to trochu v protikladu?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 4. 2008 19:22
Re: Takže posoudit by to měl odborník,

autor je též úspešný spiknutolog, proto má právo na svoji logiku. ;-D

0 0
možnosti