Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

skrbling

23. 3. 2008 16:53
Levičácké slinty

Rád bych poopravil pana Šmída v tom, že je "středový demokrat". Pan Šmíd je normální levičák. Platí velmi trefné pořekadlo: "kdo říká, že není ani levý ani pravý, je levý".

Jeho názory jsou skutečně úsměvné: dítě v inkubátoru za 1080,- Kč. No a co proboha, jaký hyenismus? Myslí si snad pan Šmíd, že ten inkubátor je zadarmo?

To, jak pracuje se statistikou je také legrační. Evidentní poklesy zneužívání péče považuje za snížení její účinnosti. Nejprve si, pane Šmíde, prostudujte mezinárodní srovnání. V nadužívání zdravotní péče jsme na její špičce. Co se týče těch hospitalizací, mé mamince, když šla na operace do nemocnice, se opakovaně stalo, že šla na příjem, pak jí pustili ještě na 1-2 domů a do nemocnice se dostavila až den před operací. Nemocnice samozřejmě pobírala peníze celou dobu. Takovéhle excesy regulační poplatky pochopitelně vymýtí.

Reforma zdravotnictví ODS možná není ideální, ale je to krok správným směrem. Doufám, že se povede i ta privatizace nemocnic a pojišťoven.

0 0
možnosti
KS

MAY88

23. 3. 2008 17:14
Re: Levičácké slinty

Nikde, opakuji nikde v evropě se za novorozence neplatí, jinde ve světě jsem to byl línej zjišťovat. Obecně naopak platí, že stát rodičky a jejich děti všemožně podporuje a zvýhodňuje...

0 0
možnosti
PP

ippokorny

23. 3. 2008 16:47
V kterém článku ústavy se píše něco o zdraví?

Zajímalo by mě, v kterém článku ústavy se píše o zdraví lidí či dokonce o tom, že by zdravotnická zařízení měla pečovat o zdraví lidí.

A který článek Listiny základních práv a svobod zdravotnická zařízení porušují, tedy nechovají se podle této Listiny? Proč tedy nepodat trestní oznámení na porušení zákona?

0 0
možnosti
PM

MarkusM

23. 3. 2008 16:02
Teda to je komunistický výblitek !

"Kvalita" zdravotnictví za komunismu byla taková, že průměrná délka dožití byla více než o pět let nižší.

Kritici jako tenhle drželi hubu, nic jim nevadilo. Délka a kvalita života, kvalita zdraví, to je nezajímá, jediné co je zajímá jsou poplatky. Které právě mají udržovat kvalitu zdravotnictví.

0 0
možnosti
RK

oram

23. 3. 2008 16:42
Re: Teda to je komunistický výblitek !

Ale pošimTě,ty bolístínku, copak nevíš že celosvětový průměr dožívání se stále zvětšuje a to díky vývoji medicíny.Já neříkám že za komunistů bylo zdravotnictví na úrovni taky se říkalo že OÚNZ znamená ve zkraktce ne Okresní ústav národního zdraví, ale odevzdej úplatek nebo zemřeš.A taky si asi nebyl dnes v poslední době v nemocnici buď sám a nebo za příbuznými.Já měla matku na LDNce jestli Ti to něco říká a úroveň k blití.špinavá od snídaně ještě v poledne,když jsem tam za ni přišla a na dotaz proč matku neumyli,mě řekla doslova : Nemáme jenom na starosti jí a když neumí žrát,tak ať nežere. A dovolání nikde. Takže se nad sebou zamysli,než budeš někoho kritizovat a hodnotit kvalitu.Tím neříkám,že má být zdravotnictví zadarmo a nebo že chci návrat staré doby,jen abychom si říkali pravdu a nenadávali si.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

23. 3. 2008 15:44
Zdravím

Zdravím, ODS si sedla do mocenského křesla a neví co se s ní děje a nebo ví???Platy které si nastavili jsou zločinem proti lidskosti a nepoměrem k chudobě v Bohemia.cz.To že jsme v pr.... ví i malé dítě prosperita je dána jen státním dluhem ,který se projídá.Schopný hospodář se nenajde,neboli ho hned politická mafie spracuje tak že na reformu rezignuje.Hlavně je to vidět na místní úrovní Praha 4 Nusle .Co do počtu malá strana s mafiánskými praktikami místní sdružení a jejich výkonný orgán rada ODS.Socialistický potenciál je zde značný tak nevím na co se ještě čeká.ODS si svoji politikou připravila hořký konec ale pozor kope!!!Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
PM

MarkusM

23. 3. 2008 16:04
Re: Zdravím

Zločin proti lidskosti je, že ti vůbec nenadělili když rozdávali rozum.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2008 15:43
Změnit ústavu?

Můžeme. Nebo můžeme vzít na vědomí fakt, že ona blbost, že se lékařská péče poskytuje bezplatně prostě platit nemůže. Nikdy neplatila a nikde neplatí (ani tam, kde není viditelné pojištění - i tam si na ni musí vydělat ti, kdo dělají, stát jiné, než z nás vytažené peníze nemá).

0 0
možnosti
PM

MarkusM

23. 3. 2008 16:06
Re: Změnit ústavu?

Za socialismu existoval rozsáhlý systém korupce ve zdravotnictví, ostatně všude.

Korupční placení těmhle kritikům vůbec nevadilo, těm vadí jasné, transparentní regule pro poplatky.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2008 15:41
Možná si vymaluje ordinaci z našich poplatků

Vy myslíte, že máme chodit do ušmudlané ordinace. Nebo co se vám nelíbí na tom, když si lékař nechá vymalovat ordinaci (a - doufám - i čekárnu)?

Mimochodem: moc se mi líbí, jak si podnikatel honem něco koupí (zřejmě zbytečně), jen aby snížil daňový základ.  Takže vyhodí tisícovku, jen aby nezaplatil stodevadesát na dani.

0 0
možnosti
JR

honzarov

23. 3. 2008 16:00
Re: Možná si vymaluje ordinaci z našich poplatků

Sice si asi trošku pleteš DPH s daní z příjmu, ale nevadí.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2008 15:37
Poplatky a novorozenci

Proč nesnížíme porodné a neodpustíme  poplatek při narození? No právě proto, že by se jednalo o nesystémový krok  (o které tady svým článkem nepřímo bojujete).  Když poplatky, tak všichni. A komu považujeme za nutné, tak kompentovat. Porodným, důchodem, sociální dávkou. Ale nedělat výjimky v placení. Tomu se říká systematyčnost (pravda, té je v našich ekonomických zákonech minimum).

Mimochodem: proč chcete snížit porodné o tisícovku?  Běžný pobyt v porodnici 3÷4 dny znamená poplatek za novorozence 180÷240 Kč, pokud zaúpočtete i matku, pak 360÷480 Kč.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2008 15:31
Poplatky podle příjmů?

Nebo jak chcete vyloučit ty (ó drastické) rozdíly dopadu poplatků na jednotlivé příjmové kategorie. Sociálním případům nutno pomoct sociálními opatřeními. Jinak většina lidí prostě není těmi naboby. Takže prostě normální občan musí zaplatit. (Ostatně - on zaplatí vše, nejen svou léčbu,  a jinak to nebude).

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 3. 2008 15:27
Nechte věcem demokratický průběh

A v demokraciích o ústavnosti rozhodují výhradně ústavní soudy. Nechte tedy na ÚS, zda je část zákona o poplatcích ústavní. A rozhodnutí respektujte.

Osobně nevidím rozpor s tvrzením ústavy, že léčba a léčení jsou hrazeny ze zdravotního pojištění (to o bezplatnosti je u pojištění blbost; nebo řeknete, že vám pojištěné auto opraví bezplatně?) za podmínek, které stanoví zákon a na regulačním poplatku podle zákona.  Nikde není řečeno, že toto pojištění nesmí respektovat (alespo'n některé) prvky pojistné matematiky a pojistného chování. Například při čerpání uplatnit malus (nebo to z  textu ústavy čtete?). Tak poplatek považujte za malus. Na základě pojištění a podle zákona.

Souhlasím, že vyhodnocení po dvou, třech měsících není možné. Zkuste to vysvětlit na stránkách populistů Hovorky či Šrojdrové.

0 0
možnosti
U

ucitelas

23. 3. 2008 15:20
Venco

Vám se stýská že.Co to bylo před tím, když je to dnes totální marast.A vůbec vybral jsem si vás pane Šmíd a každou návštěvu u lékaře ,která vás tak ruinuje vám zaplatím. Jsem člen ODS a přece nenechám takového znalce ústavy platit takhle velké sumy peněz. A nemusíte se stydět,myslím to vážně.!

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2317x
rád sportuji,dnes již ale gaučing, a tak přemýšlím o věcech kolem nás a které mě dokážou zvednout adrenalin

Václav Šmíd zemřel 27.5. 2008

Seznam rubrik