Úlet Ministryně Stehlíkové – dámy na svém místě

7. 03. 2008 17:55:52
Když jsem si přečetl informaci o jejím chystaném návrhu, který hodlá předložit Výboru pro lidská práva, tak jsem si nejdříve ulevil pár jadrnými slovy a pak hledal důsledky tohoto návrhu v praxi. Myslím si, že ani paní ministryně nemohla nikdy vychovávat děti, poněvadž by s takovým nesmyslným návrhem nemohla přijít, natož o něm jen uvažovat. Měla by se paní ministryně někdy podívat do nějaké školy, ovšem ne jako oficiální návštěva, ale jen se projít po chodbě o přestávce, tak aby ji žáci brali jako normální „úču“, pak jistě by hovořila jinak. Také bych ji doporučil shlédnout film „Gympl“ a bohužel ze své zkušenosti mohu potvrdit, že tak, jak tam bylo popisování chování žáků na střední škole, se dnes tohle děje bohužel i na základní škole.

Jsem přesvědčen, že každý rodič, pokud nemá doma hodného a poslušného robota, tak jistě svému dítěti při výchově nějaký pohlavek uštědřil nebo dal jednu přes zadek. Vzpomínám si, kolik jsem ve svém dětství od rodičů zažil pohlavků, výprasků a nebo kolikrát jsem za lhaní klečel na dlaždičkách s rukama dopředu, dokud neřeknu pravdu. Nikdy jsem to nebral jako týrání či šikanování. Svoje rodiče jsem měl rád až do jejich smrti a nikdy by mě nenapadlo si stěžovat. Prostě jsem to bral, že jsem si to zasloužil. Ono taky musím z odstupem času uznat, že to neměli se mnou lehké, 48 poznámek za rok v žákovské knížce v páté třídě, byl taky slušný počet.

Dodnes taky vzpomínám na svoji třídní učitelku, která nás měla od šesté do deváté třídy a ta problémy řešila po svém. Zlobil si, tak si vyber poznámku a nebo facku. Pochopitelně jsem si vybral pohlavek a tím to bylo vyřešeno. Věděl jsem dobře, že při poznámce by mě čekalo doma daleko přísnější potrestání a hlavně obsáhlá přednáška o tom, jak se mám správně chovat a nezlobit. Byla to špatná výchova od paní učitelky? Nikoliv dala nám všem dost do života a při pravidelných „Srazech ze ZŠ“, na ni nikdy nezapomeneme.

Týrání dětí je již uzákoněno a tady není o čem diskutovat. Pokud při výchově dojde k fyzickému napadení, které končí nejen modřinami, ale přímo ujmě na zdraví jedná se o trestní čin podle §215 a §215a trestního zákona č. 140/1961 Sb. Výchovný pohlavek a nebo jedna přes pozadí není ještě týrání a v žádném případě nemůže jít o trestní čin,ale pouze by mohlo jít o přečin, nebo přestupek. Ale jakém základě bude posuzováno zda jde o přečin a nebo jenom přestupek?

Vezme-li alternativu, že se bude jednat o přestupek, tak podle zákona České republiky lze přestupek vyřešit na místě policií a nebo na obecním úřadě v přestupkovém řízení. Je vidno, že asi podle paní ministryně úřady nemají co na práci a nebo vzniknou nové kanceláře pro další úředníčky, které budou řešit pohlavky na ulici. Fakt už zůstává to mimo chápání zdravého rozumu.

Ještě mě napadlo, zda se paní ministryně školství nedomluvila s panem ministrem Langerem. Teď když policisti nebudou vyjíždět tolik k nehodám, tak aby měli nějakou činnost, budou hlídat fackování na ulici. To bude zase na to speciální policejní akce, ne pod názvem Kryštof, ale Pepíček.

Přemýšlím o tom, zda nebudu raději synkovo průšvihy ve škole schvalovat s tím, že ta učitelka je blbá, když mu dává jen pětky a poznámky, nekoupím mu nějaké porno, aby měl ve volném čase chudák na co koukat, bez váhání mu skočím pro pivko a v nejhorším seženu i nějakou tu marjánku, aby si fetnul. Co kdyby se naštval a udal mě, že jsem mu dal facku. Teď si ty děcka nesmíme rozházet, udá mě třikrát a jsem ve vězení. Tak tedy přátelé tudy cesta asi nevede.

Podle paní ministryně to funguje v Německu, tak proč by to nemohlo fungovat tady? Kdy už konečně vymyslíme něco normálního „českého“ a nebudeme kopírovat druhé. Což paní ministryně nezná písničku : „Padla facka,padla na sále“ ? Není to typicky české?

A závěr mě doopravdy dostal, když paní ministryně na základě reakce odborníků a psychologů pronesla, že ve výjimečných případech může být „nějaký ten pohlavek“ v pořádku. Kdo vypracuje směrnice pro policii a pro úřady, aby správně posoudili, kdy to bylo v pořádku a kdy šlo o přestupek. Kdyby se oceňovaly bláboly roku, tak by tohle silně kandidovalo na přední umístění.

Ať se paní ministryně nezlobí, ale když si můj syn zaslouží pohlavek, tak jej prostě dostane a může kolem být houf policistů. Ze zákona jsem odpovědný za výchovu dítěte, tak si do ní nenechám mluvit. Dítě netýrám, ale vychovávám !

Autor: Václav Šmíd | pátek 7.3.2008 17:55 | karma článku: 27.41 | přečteno: 1490x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 16.26 | Přečteno: 232 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 503 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2317
rád sportuji,dnes již ale gaučing, a tak přemýšlím o věcech kolem nás a které mě dokážou zvednout adrenalin Václav Šmíd zemřel 27.5. 2008

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...