11.září – pravda nebo konspirace

6. 03. 2008 22:13:00
Jistě každému z nás, při vzpomínce na události z 11.9.201 a bortící se obě věže Světového obchodního centra, se vybaví myšlenka, jak jsme tvrdě odsoudili terorismus a schvalovali oprávněnost odplaty a následné odvetné útoky vojsk USA v Afganistánu a Iráku. Nikdo z nás v té době ani chvilku nezapochyboval o pravdivosti tvrzení vlády USA, že byl napaden jejich stát teroristickým útokem. Jenže postupem času se začaly objevovat různé spekulace zpochybňující oficiální verze vyšetřování a počet lidí, kteří se přiklání k názoru, že to nebyla Al-Kaida a Usáma bin Ládin a volají po novém, objektivním vyšetřování. Lidé přicházející s jinou teorií útoku jsou označovány za duševně choré, paranoidní, a že jde jen o nějakou hlučnou minoritu, snažící se pošpinit zájmy USA.

Dalo by se s tímto názorem souhlasit, pokud by počet těchto lidí každým dnem nenarůstal a pokud by se nejednalo o přední vědce, psychology, analytiky, stavební inženýry, vojáky, piloty, hasiče, detektivy, agenty FBI a CIA a v neposlední řadě i celebrity spojených států.

Byl natočen i dokumentární film 911 PRES FORT TRUTH volně šiřitelný po internetu i s českými titulky. V souvislosti s tímto se i začaly objevovat názory, že to byla akce samotné vlády USA za přispění bezpečnostních a informačních složek a vždyť už v minulosti plánovali podobné akce, byť menšího rozsahu, například operace NORTHWOORDS.

Když o této informaci jsem poprvé slyšel, zdála se mě alternativa útoku na vlastní lidi a vlastní majetek jako silně ujetá. Ptal jsem se proč by tohle vláda dělala, vždyť by to odporovalo základním principům demokracie na kterou Amerika tak dbá? Mohla by tohle vláda civilizovaného státu udělat svým vlastním lidem?

Jako zvídavý a typicky český človíček, jsem onen film vyhledal a po prvém shlédnutí jsem nevěřil tomu co jsem právě viděl. Je to vtip? Je to výtvor nějaké fanatické skupiny? Je to pokus o cílený útok poškodit vládu USA a její bezpečnostní složky? Jaký cíl tento dokument vlastně sleduje? Můj mozek pracoval na plné obrátky při další a dalším opakování projekce. Začal jsem pátrat po internetu, kdy a co bylo k těmto událostem napsáno a mé překvapení nebralo konce. Nechci vyprávět děj filmu, ten si může každý vyhledat a shlédnout, nechci tady rozebírat jednotlivá fakta a rozpory, na které je ve filmu poukazováno, závěry ať si každý vyvodí sám.

Vrátili se mi vzpomínky na obrázky z 11.září 2001, které několik dní opakovaně vysílali televizní stanice jak u nás, tak i ve světě a na následné dokumenty popisující onu událost a porovnal je s dokumenty zpracované v tomto filmu. Kromě mnoha teorií a dokumentů mě zarazily dva rozpory

1) jak se mohla budova s ocelovými jádry zřítit díky požáru, když jiné mrakodrapy vydržely i požáry několika pater a budova se nezřítily. Příklad Philadelphia, Meridian Plaza , 18 hodin hořelo více než 8.poschodí a budova po rekonstrukci slouží dodnes. Jestliže, dle původní teorie došlo k zřícení budovy díky vysoké teplotě a poškození ocelového jádra, proč k zřícení došlo během 6,5 sekund a to dovnitř budovy, což odpovídá spíše řízené demolici.

2) jak mohlo letadlo Boeing 757 o rozpětí křídel 38 m, délce, 48 m, a výšce 13,5 m po nárazu za sebou zanechat kráter o velikosti 20x22 m? Proč se nenašli zbytky letadla, motory, křídla, podvozků? Jestliže letadlo krátce po startu mělo obsah nádrží zhruba 8.500 galonů, musel by požár budovy trvat spousty hodin.

Nikdo, kdo zastává oficiální výkonnou funkci v americké vládě, se však těmito otázkami nechce zabývat.

Byla to tedy konspirace a nebo se jedná pouze o konspirační teorie? Proč ale vláda k vysvětlení se chová tak pasivně, je něco, co se snaží zamlžit před veřejností? V souvislosti s tím se musím ptát, zda má Bushův kabinet skutečný podíl na útocích a vybavuje se mi věc až moc podobná této, kdy ve druhé světové válce, také dva dny před útokem na Pearl Habor byl údajně president Roosevelt informován o připravované akci Japonské armády. A tak obětoval vojáky a část výzbroje pro zdůvodnění vstupu do války s Japonskem. Vyšetřovací komise nikdy nedošla k jasnému závěru a výsledná verze zněla, že je pravda uprostřed.

Díky útokům z 11.září se rozpoutala obrovská kampaň proti terorismu a posloužilo to k následné invazi Spojenecké armády do Afganistánu a Iráku. Je pravdou, že hrozbu terorismu nelze v žádné případě podceňovat, ale na druhé straně není potřeba vyvolávat paniku a děs.

Nelze tady nepřipomenout výrok Hermanna Göringa :

"Ale nakonec je to vláda státu, jež určuje politiku a získat pro ni lid je lehké, ať již v demokracii nebo ve fašistické či komunistické diktatuře. Je lehké lidi přesvědčit, aby podpořili svoji vládu. Potřebujete jen jim říct, že byli napadeni a pak odsoudit pacifisty pro nedostatek vlastenectví a ohrožování země. Funguje to tak všude."

Co předcházelo 11.září ? Ropné koncerny vedly v době před útoky jednání s Talibánem o zřízení plynovodu a ropovodu přes Afganistán. Získaly by tak přístup k zemnímu plynu a ropě z Ruska a z bývalých sovětských středoasijských republik, kde se nacházejí ještě zdaleka nevyčerpané rezervy těchto strategických surovin. Surovin tak blízkých a přínosných jak Bushově rodině, tak Dicku Cheneymu a jeho přátelům. Vždyť sám viceprezident Dick byl ředitelem firmy Halliburton, poskytující služby pro ropný průmysl. Je příznačné, že dnes skandálně zkrachovalá energetická firma Enron na ropovod dokonce vypracovala prováděcí studii. Pro Enron ještě za presidenství Georga W. Bushe loboval jeho syn, současný president USA. Jelikož ale Afgánská strana s projektem nesouhlasila, pohrozili ji Američtí vyjednávači pumovým útokem.

Další náhody a podivnosti před a při útoku 11.září :

-všechny transpondéry byly vypnuty současně

-nereagování NORADu /u vzdušné obrany/ po dobu 1 a půl hodiny, v době kdy byly zasaženy cíle

-únosci, kteří nebyli na seznamu cestujících, sedm z nich je doposud naživu a BBS s nimi udělala rozhovory

-obrovské peníze vydělané na put-opcích leteckých společností

-Usáma bin Ládin se jednou k útoku přiznal a podruhé to vyvrátil

-podivné pojistné smlouvy uzavřeny některými společnostmi sídlícími v budově WTC před 11.zářím

-obranný a ropný průmysl, média, pojišťovny, poskytovatelé půjček apod. zaznamenávají prudké zisky po 11. září

-mainstreamové média blokují pravdu o 11.září

-firma Raytheon, výrobce raket Thomahawk, v roce 2000 vykazoval velké ztráty. Díky jejich hojnému používání v Afganistánu se naopak dostali do zisku

Je všechno jenom náhoda?

Co je pravda, zda se jedná jen o konspirační teorii a převracování faktů a útokům na vládu Spojených států a konkrétně na presidenta, či zda se jedná o cílenou úlohu pošpinit zpravodajské a bezpečnostní složky USA, si musí každý zodpovědět sám Každý by měl hledat pravdu, zda důvěřovat či nedůvěřovat politice Spojených států, už jen v souvislosti s umístěním Radaru na našem území. Vyvstává, otázka známe úplnou pravdu o jeho poslání, úloze, účelnosti, vlivu na prostředí a nejsme pro Američany jen nějakým obětním beránkem. Proto bych doplnil pana Topolánka, že k podepsání dohody neschází jen tři věty, ale jeden velký, ale skutečně velký otazník.

Pokud vláda USA se staví odmítavě k novým skutečnostem ohledně útoků na svoji vlast, jestliže mlží, jestliže vzrůstá počet lidí hledající skutečnou pravdu, neměli bychom být k těmto otázkám lhostejný a rád bych připomenul závěrem slova Mistra Jana Husa :

"HLEDEJ PRAVDU, SLYŠ PRAVDU, UČ SE PRAVDĚ, MILUJ PRAVDU,
PRAV PRAVDU, BRAŇ PRAVDU, DRŽ PRAVDU,
BRAŇ TUTO PRAVDU AŽ DO SMRTI"

Autor: Václav Šmíd | čtvrtek 6.3.2008 22:13 | karma článku: 23.54 | přečteno: 3473x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 15.49 | Přečteno: 212 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 503 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2317
rád sportuji,dnes již ale gaučing, a tak přemýšlím o věcech kolem nás a které mě dokážou zvednout adrenalin Václav Šmíd zemřel 27.5. 2008

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...