Nezařazené

Václav Šmíd

Ty jsi vůl a Ty debil, Ty jsi kráva a Ty hovado

Bývaly doby, kdy se člověk jako žáček základní školy tyto nadávky naučil a používal je běžně ve svém dětském slovníku při různých hrách, hádkách a rvačkách. Byl to takový pocit vítězství, kdy jsem to protivníkovi hezky nandal a kdy jsem mu hrdě od plic vynadal. Průšvih nastal, když to zaslechla maminka, tak to končilo přednáškou o správnosti českého jazyka a k tomu většinou, jako přídavek, bylo pár ran rákoskou na prodloužená záda. Pokud nějakou vulgární nadávku zaslechl někdo z učitelského sboru, tak následovala poznámka do Žákovské knížky a většinou trest opsat 100 x – Nemám používat sprostá a hanlivá slova a nadávat spolužákům. Doma pak od rodičů následovala další výchovná lekce.

26.2.2008 v 11:05 | Karma článku: 21.70 | Přečteno: 2721 | Diskuse

Václav Šmíd

Opravdový fando kde jsi?

Tak se nám zase poprali fandové po prvním kole Gambrinus ligy. Asi jsem nepoužil to správné slovo - mělo být spíše rádoby fandové, kterým nejde asi už vůbec o fotbal, ale vyřádit se, poprat se a co nejvíce zmrzačit své protivníky. To co se děje v poslední době, jak se agresivita a chování této skupiny mladých lidí stále stupňuje škodí především fgotbalu, klubům a potažmo i celé společnosti. Tento nešvar k nám přišel ze zahraničí, ale tam již tento problém dávno mají vyřešen, jen u nás se o tom jen mluví a řešení je v nedohlednu.

23.2.2008 v 20:25 | Karma článku: 7.92 | Přečteno: 1100 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2317
rád sportuji,dnes již ale gaučing, a tak přemýšlím o věcech kolem nás a které mě dokážou zvednout adrenalin Václav Šmíd zemřel 27.5. 2008

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více